De mondhygiënist - de specialist in preventieve mondzorg!

24-03-2021 - Veldhoven

De meeste mensen gaan trouw elk half jaar naar de tandarts. Wat is dan nog de meerwaarde van een mondhygiënist?

Een mondhygiënist is er voor preventie en behandeling van gebitsproblemen. U kunt bijvoorbeeld naar de mondhygiënist bij bloedend tandvlees, rood en gezwollen tandvlees, als u vaak gaatjes hebt, bij veel tandsteen of aanslag, loszittende tanden/kiezen en een vieze smaak of slechte adem. Het kan zijn dat u veel medicijnen gebruikt en daardoor een droge mond heeft. Ook dan kan een bezoek aan de mondhygiënist u helpen.

Onze mondhygiënisten staan voor u klaar!

Onze mondhygiënisten geven adviezen over bijvoorbeeld het goed poetsen van uw tanden, hoe u tandvleesaandoeningen zo veel mogelijk voorkomt en de invloed van wat u eet en drinkt op het gebit. Soms helpen de mondhygiënisten ook bij het uitvoeren van halfjaarlijkse controles, het maken van röntgenfoto’s en het boren en vullen van gaatjes.

100% vergoeding uit de basisverzekering tot 18 jaar

Een bezoek aan de mondhygiënist wordt voor verzekerden tot 18 jaar volledig vergoed door het basispakket van de zorgverzekering. Voor alle tandheelkundige kosten die voor vergoeding in aanmerking komen vanuit de aanvullende tandartsverzekering geldt geen eigen risico.

Wist u dat onze mondhygiënisten rechtstreeks toegankelijk zijn voor u? U kunt zonder doorverwijzing bij de mondhygiënist terecht! Klik op deze link om een afspraak te maken.

Bent u al patiënt bij ons?

Afspraak maken


Nog géén patiënt bij ons? Meld u dan hieronder aan:

Geslacht:*
BSN (direct invullen versnelt het aanmeldproces):
Staat u onder bewind?:*

 

Centrum voor Tandheelkunde Meermond
Provincialeweg 49
5503 HB
Veldhoven
Di
8:00 - 17:00